Beschrijving

Veilig werken is erg belangrijk. Steeds meer bedrijven vragen daarom ook onderaannemers en ZZP-ers VCA gecertificeerd zijn. Als je het B-VCA certificaat behaald hebt, toont dit aan dat je de basiskennis van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) bezit. Dit geeft aan dat je veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met milieu en gezondheid. 

Je kunt handelen in gevaarlijke situaties en handelingen herkennen en weet hoe je deze kunt voorkomen. De cursus wordt afgesloten met een examen en wanneer het examen met succes doorlopen wordt, volgt een certificaat met een geldigheid van 10 jaar. Dit certificaat wordt ook geregistreerd bij het Centraal Diploma Register VCA.

VCA

Vraag gelijk een offerte aan voor deze cursus!

offerte aanvragen

Inhoud cursus

 • Arbowetgeving
 • Gevaarlijke stoffen en etikettering
 • Veilig werken met elektriciteit
 • Brand en explosiegevaar
 • Werken in besloten ruimtes
 • Werkplekeisen algemeen
 • Hijs en hefwerktuigen
 • Werken op hoogte
 • Handgereedschap en gereedschapsmachines
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Overige info

Duur:

1 dag

Geldigheid:

10 jaar

Voorkennis:

Er is geen voorkennis nodig

Overig:

Deelnemers:

Wat houdt VCA nu precies in?

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. De cursus is bedoeld voor werknemers, leidinggevenden en ZZP`ers die risicovolle werkzaamheden verrichten. De VCA-basis voor werknemers, de VCA-VOL ( Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) voor leidinggevenden en ZZP`ers.

Met dit certificaat toon je aan dat je veiligheid, gezondheid en milieu hoog in het vaandel hebt staan. Elke werkomgeving verdient ten slotte maximale veiligheid, zowel voor jezelf als wel voor collega`s. Met het certificaat laat je zien dat je veilig kunt werken, maar ook rekening houdt met gezondheid en het milieu. 

neem contact op

Offerte aanvragen


  Ervaringen met De Veiligheidsmakers

  Een no-nonsense cursus met veel voorbeelden uit de praktijk. Door de actieve manier van lesgeven vliegen de uren voorbij. Richard heeft enorm veel kennis en weet dat op een prettige manier over te brengen. Dikke aanrader!

  Lauren Visser

  Sinds een aantal jaren werken wij met veel plezier samen met Richard, hij verzorgt voor ons de BHV cursussen en/of herhalingen. Je merkt bij Richard dat hij snapt hoe de praktijk werkt dat zie je terug in zijn cursussen. Hij betrekt de cursisten, stemt de behoeft van een ieder af en gebruikt relevante voorbeelden uit de praktijk. De dag wordt keurig verzorgd met BHV boeken en oefenmaterialen. Ik kan Richard zeker aanbevelen!

  Mariëlle Bins / CLAFIS Ingenieus

  Heb je nog vragen?