Wat is een bedrijfsnoodplan?

Weten wat de risico`s zijn is punt 1. Weten wat je moet doen in geval van diezelfde risico’s is natuurlijk punt 2. Het is dan ook verstandig om procedures op papier te hebben. Wat verwachten we van de aanwezige BHV-ers? Welke acties moeten ze ondernemen? Wie zijn de verantwoordelijk voor welke acties?

Neem als voorbeeld brand, één van de restrisico`s vanuit de RI&E. Weten de BHV-ers hoe de brandmeldcentrale werkt? Weten ze hoe deze uit te lezen in geval van een brandmelding? Allemaal zaken die van belang zijn voor het goed en effectief functioneren van de BHV-ers, én het veilig en efficiënt ontruimen van het pand. Al deze relevante zaken worden beschreven in het Bedrijfsnoodplan.

Bedrijfsnoodplan

De aanpak om kans op risico’s te verminderen.

offerte aanvragen

Wat staat er in een bedrijfsnoodplan?

In het bedrijfsnoodplan staan onder andere de volgende zaken:

 • Een veiligheidsplan
 • Een ontruimingsplan
 • De RI&E
 • De BHV organisatie

Daarnaast staan er ook diverse scenario`s beschreven, en hoe te handelen in geval van diezelfde scenario`s. Denk hierbij aan reanimatie, een ongeval met gevaarlijke stoffen of brand. Tot slot worden in het plan de cursussen, ontruimingsoefeningen en eventuele verslagen vastgelegd.

De Veiligheidsmakers ondersteunen organisaties in het opstellen van een bedrijfsspecifiek bedrijfsnoodplan.  Niet zomaar een plan, maar een goed plan!

Nadenken over scenario’s

Stroomuitval, een bommelding of ongeval met ernstig letsel. Geen ondernemer zit hier op te wachten, maar toch zijn het reële risico`s op de werkvloer. Het is dan ook fijn te weten dat de bedrijfsnoodorganisatie getraind is om te handelen zoals de procedures omschrijven in het bedrijfsnoodplan.

neem contact op

Andere diensten

Offerte aanvragen


  Ervaringen met De Veiligheidsmakers

  Een no-nonsense cursus met veel voorbeelden uit de praktijk. Door de actieve manier van lesgeven vliegen de uren voorbij. Richard heeft enorm veel kennis en weet dat op een prettige manier over te brengen. Dikke aanrader!

  Lauren Visser

  Sinds een aantal jaren werken wij met veel plezier samen met Richard, hij verzorgt voor ons de BHV cursussen en/of herhalingen. Je merkt bij Richard dat hij snapt hoe de praktijk werkt dat zie je terug in zijn cursussen. Hij betrekt de cursisten, stemt de behoeft van een ieder af en gebruikt relevante voorbeelden uit de praktijk. De dag wordt keurig verzorgd met BHV boeken en oefenmaterialen. Ik kan Richard zeker aanbevelen!

  Mariëlle Bins / CLAFIS Ingenieus

  Heb je nog vragen?