Omgaan met de risico’s

Of het gaat om een kinderdagverblijf, een chemische fabriek of een fietsenwinkel, in elke organisatie en in elk bedrijf lopen medewerkers en bezoekers gezondheids- en veiligheidsrisico`s. Toch is elke organisatie anders, en heeft dus bedrijfsspecifieke risico`s en gevaren. Het is daarom verplicht om al deze specifieke gevaren in kaart te brengen. Dit wordt gedaan door het opstellen van een Risico Inventarisatie en Evaluatie, de zogenoemde RI&E.

Vanuit deze RI&E komen risico`s in beeld en aan de hand van deze risico`s ontwikkelen we realistische scenario`s. Denk hierbij aan brand en stroomuitval, maar ook ongevallen met heftrucks, gevaarlijke stoffen of een bommelding. Vanuit deze bedrijfsspecifieke scenario`s worden dan procedures opgesteld welke een houvast bieden voor de BedrijfsNoodOrganisatie (BNO). Aan de hand van deze scenario`s kan de bedrijfsnoodorganisatie weer getraind worden, en krijgt deze organisatie een duidelijk beeld wat er tijdens daadwerkelijke calamiteiten van ze verwacht wordt.

✓  Bedrijfsspecifiek
✓  Helder inzicht
✓  Professioneel advies  

offerte aanvragen

Overzicht diensten

BHV scenario met LEGO figuren

Is een bedrijfsnoodplan verplicht?

Tenzij gewerkt wordt met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen, is een bedrijfsnoodplan niet verplicht. Toch maken veel bedrijven gebruik van zo`n plan. Tijdens calamiteiten is het meestal ontzettend hectisch. Wie is verantwoordelijk voor bepaalde acties, hoe verloopt de interne alarmering? Welke zaken hebben prioriteit en welke niet? Er lopen veel zaken door elkaar en wordt het al snel onoverzichtelijk.

Het bedrijfsnoodplan biedt dan uitkomst. Het is een document waarin alle procedures staan beschreven, welke key-functionarissen er gealarmeerd dienen te worden in geval van grootschalige calamiteiten. Nee, het plan is niet verplicht, maar om de zaken goed voor elkaar te hebben, een zeer waardevol document!

neem contact op

Ervaringen met De Veiligheidsmakers

Een no-nonsense cursus met veel voorbeelden uit de praktijk. Door de actieve manier van lesgeven vliegen de uren voorbij. Richard heeft enorm veel kennis en weet dat op een prettige manier over te brengen. Dikke aanrader!

Lauren Visser

Sinds een aantal jaren werken wij met veel plezier samen met Richard, hij verzorgt voor ons de BHV cursussen en/of herhalingen. Je merkt bij Richard dat hij snapt hoe de praktijk werkt dat zie je terug in zijn cursussen. Hij betrekt de cursisten, stemt de behoeft van een ieder af en gebruikt relevante voorbeelden uit de praktijk. De dag wordt keurig verzorgd met BHV boeken en oefenmaterialen. Ik kan Richard zeker aanbevelen!

Mariëlle Bins / CLAFIS Ingenieus

Heb je nog vragen?