Cursusaanbod

Op zoek naar de juiste veiligheidscursus? De Veiligheidsmakers zijn specialisten op het gebied van veiligheid! De Veiligheidsmakers bieden een breed scala aan cursussen aan. Denk daarbij aan BHV of EHBO, maar ook ontruimingsoefeningen. 

De cursussen van de Veiligheidsmakers zijn echter niet zomaar cursussen. Deelnemers aan trainingen en cursussen van de Veiligheidsmakers worden aan het denken gezet, voor het blok gezet en praktisch uitgedaagd. Op deze manier vergroten we het leerrendement en hebben de deelnemers een solide basis om ook in de praktijk daadkrachtig en zelfverzekerd te kunnen handelen.

Mocht de cursus die je zoekt er niet tussen staan, neem dan vooral contact met ons op!

✓  Realistisch
✓  Doelgericht
✓  No-nonsense

offerte aanvragen

Overzicht cursussen

Hoe vaak is het nodig om een bijscholing te volgen?

Daar is niet een eenduidig antwoord op te geven. Dit is helemaal afhankelijk van de cursus. Een voorbeeld daarvan is VCA. Bij het met succes afronden van het examen VCA is het certificaat 10 jaar geldig. Je EHBO diploma van Het Oranje Kruis is 2 jaar geldig, waarbij geldt dat in deze 2 jaar alle competenties zijn behandeld zoals aangegeven is door Het Oranje Kruis. Voor BHV geldt bij de Veiligheidsmakers een geldigheid van 1 jaar.

neem contact op

Veelgestelde vragen

Tijdens de basisopleiding leer je:

  • eerste hulp verlenen, inclusief reanimatie,
  • een beginnende brand blussen,
  • ontruimen,
  • communiceren.

De basiscursus wordt verzorgd in 1 dag. Tijdens deze praktische dag ga je aan de slag om alle vaardigheden te beheersen die nodig zijn om als BHV`er te kunnen optreden. Want weten wat je moet doen in een echte situatie is onontbeerlijk!

Daar is niet zomaar een pasklaar antwoord voor. Dat hangt af van het bedrijf, de werkzaamheden en de risico`s die voor dat specifieke bedrijf gelden. Er moet altijd ten minste 1 BHV`er aanwezig zijn, maar of dit voldoende is, is maar de vraag.

Uit de verplichte RI&E en het daaraan gekoppelde Plan van Aanpak kan een inschatting worden gemaakt hoeveel BHV`ers er mogelijk nodig zijn. Uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van de werkgever om de BHV-zaken en dus ook het aantal BHV`ers goed geregeld te hebben.   

Zodra er medewerkers worden aangenomen is het verplicht om BHV`ers aan te stellen. Zij zorgen voor de veiligheid voor de collega`s en kunnen reageren als er calamiteiten zijn. Of er dan 2 of 80 personen aanwezig zijn maakt niet uit.

De certificaten die door De Veiligheidsmakers worden uitgegeven hebben een geldigheid van 1 jaar. Na een jaar is het aan te raden dat er een herhaling wordt gevolgd om de vaardigheden op peil te houden. Ook nieuwe ontwikkelingen komen dan aan bod zodat de BHV`er altijd up-to-date is.

In een BHV-plan staat beschreven wat de taken, verantwoordelijkheden en procedures zijn tijdens calamiteiten op de werkvloer. Ook staat er in wie de BHV`ers zijn, hoe en hoe vaak er wordt geoefend en hoe de BHV gealarmeerd wordt. Daarnaast bevat het BHV-plan plattegronden, instructies voor het personeel en de organisatiestructuur van de BHV-organisatie.

RI&E is de afkorting voor Risico Inventarisatie en Evaluatie. Dit is een document dat verplicht is om op te stellen. Het is een lijst van alle risico`s op en rond het bedrijf. Bij de RI&E hoort ook een Plan van Aanpak.

Als duidelijk is welke risico`s er zijn op de werkvloer kunnen er ook doeltreffende maatregelen genomen worden om deze risico`s te voorkomen. De BHV`ers zijn op de hoogte van deze risico`s en kunnen tijdens calamiteiten dan ook daadkrachtig optreden. 

stel je vraag

Ervaringen met De Veiligheidsmakers

Een no-nonsense cursus met veel voorbeelden uit de praktijk. Door de actieve manier van lesgeven vliegen de uren voorbij. Richard heeft enorm veel kennis en weet dat op een prettige manier over te brengen. Dikke aanrader!

Lauren Visser

Sinds een aantal jaren werken wij met veel plezier samen met Richard, hij verzorgt voor ons de BHV cursussen en/of herhalingen. Je merkt bij Richard dat hij snapt hoe de praktijk werkt dat zie je terug in zijn cursussen. Hij betrekt de cursisten, stemt de behoeft van een ieder af en gebruikt relevante voorbeelden uit de praktijk. De dag wordt keurig verzorgd met BHV boeken en oefenmaterialen. Ik kan Richard zeker aanbevelen!

Mariëlle Bins / CLAFIS Ingenieus

Heb je nog vragen?