Beschrijving

Bij hulpverlening is de eerste hulp van cruciaal belang. Vooral als het gaat om stoornissen in de vitale functies, reanimatie of ademhalingsproblemen. Maar ook verbrandingen, botbreuken, ernstig bloedverlies en verstikking komen aan bod. De cursus Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) biedt de theorie en praktijk die levens kan redden. Hierbij gelden de richtlijnen van Het Oranje Kruis.

Deze driedaagse cursus wordt afgesloten met een officieel examen. Het examen wordt ook afgenomen door erkende examinatoren van Het Oranje Kruis.

EHBO Het Oranje Kruis

Vraag gelijk een offerte aan voor deze cursus!

offerte aanvragen

Inhoud cursus

 • De vijf punten van belang bij het verlenen van eerste hulp
 • Basale kennis van het menselijk lichaam
 • Beoordelen van de vitale functies; bewustzijn, ademhaling en circulatie
 • Ernstige bloedingen, plaatselijke letsels, verband en hulpmiddelen
 • Warmteletsels, koude letsels, vergiftigingen en elektriciteitsletsels
 • Reanimatie en AED
 • Ziektebeelden

Overige info

Duur:

3 dagen

Geldigheid:

2 jaar

Voorkennis:

Er is geen voorkennis nodig

Overig:

De cursus wordt afgesloten met een officieel examen volgens Het Oranje Kruis.

Deelnemers:

Maximaal 12

Waarom heb ik een EHBO cursus nodig?

Jaarlijks krijgen er meer dan 16.000 Nederlanders een circulatiestilstand. Dat zijn er meer dan 300 per week! Dit kan overal gebeuren. Op het werk, op de sportclub, op straat of thuis. Dan is het belangrijk dat je weet wat je moet doen.

Met een EHBO cursus leer je dan ook hoe je een circulatiestilstand herkent en hoe je moet reanimeren. Uiteraard houdt het daarmee niet op. Andere levensbedreigende situaties en verbandleer komen ook uitgebreid aan bod. Daarnaast leer je niet alleen hoe te handelen in noodsituaties, maar belangrijker nog, nadenken en observeren. Volg een EHBO cursus bij De Veiligheidsmakers en maak het verschil! 

neem contact op

Andere EHBO cursussen

Bekijk alle cursussen

Offerte aanvragen


  Ervaringen met De Veiligheidsmakers

  Een no-nonsense cursus met veel voorbeelden uit de praktijk. Door de actieve manier van lesgeven vliegen de uren voorbij. Richard heeft enorm veel kennis en weet dat op een prettige manier over te brengen. Dikke aanrader!

  Lauren Visser

  Sinds een aantal jaren werken wij met veel plezier samen met Richard, hij verzorgt voor ons de BHV cursussen en/of herhalingen. Je merkt bij Richard dat hij snapt hoe de praktijk werkt dat zie je terug in zijn cursussen. Hij betrekt de cursisten, stemt de behoeft van een ieder af en gebruikt relevante voorbeelden uit de praktijk. De dag wordt keurig verzorgd met BHV boeken en oefenmaterialen. Ik kan Richard zeker aanbevelen!

  Mariëlle Bins / CLAFIS Ingenieus

  Heb je nog vragen?