Beschrijving

Zodra er een groot aantal BHV-ers aanwezig zijn is het belangrijk dat deze BHV-ers goed worden aangestuurd. Dit wordt gedan door de BHV ploegleider. De ploegleider zorgt ervoor dat er gestructureerd gewerkt wordt, houdt het overzicht en verzamelt informatie om de hulpdiensten juist te kunnen inlichten. Ook houdt de ploegleider in de gaten of de juiste procedures worden gevolgd in geval van grootschalige calamiteiten. 

Aan de hand van scenario`s worden de ploegleiders getraind om beslissingen te maken in stressvolle situaties. 

Naast vaardigheden wordt er tijdens deze cursus vooral getraind om beslissingsvaardig te worden. Waarom neem je bepaalde besluiten en wat voor consequenties hangen er aan die besluiten? Welke prioriteiten stel je als ploegleider en welke doelstellingen heb je voor ogen? Deze en andere competenties komen allemaal aan bod in de basiscursus ploegleider BHV.

Basiscursus ploegleider BHV

Vraag gelijk een offerte aan voor deze cursus!

offerte aanvragen

Inhoud cursus

 • Wetgeving
 • Kennis van basisscenario`s in bedrijven 
 • Kennis van de taken van de BHV ploegleider
 • Leiding geven aan een BHV-team
 • Delegeren van taken 
 • Communicatie met diverse BHV teams
 • Overleg voeren met professionele hulpdiensten
 • Besluitvorming in stresssituaties

Overige info

Duur:

2 dagen

Geldigheid:

1 jaar

Voorkennis:

Overig:

Deelnemers:

Minimaal 6
Maximaal 12

Waarom heb ik een BHV cursus nodig?

Wat doe je als er brand uitbreekt? Of een collega valt van de trap en heeft hulp nodig? Of wat te denken van een grootschalig incident en het gehele pand moet ontruimd worden? Weet je dan wat je moet doen? Al deze en andere vaardigheden leer je tijdens onze BHV cursussen. Want zó reageer je tijdens calamiteiten!

neem contact op

Andere BHV cursussen

Bekijk alle cursussen

Offerte aanvragen


  Ervaringen met De Veiligheidsmakers

  Een no-nonsense cursus met veel voorbeelden uit de praktijk. Door de actieve manier van lesgeven vliegen de uren voorbij. Richard heeft enorm veel kennis en weet dat op een prettige manier over te brengen. Dikke aanrader!

  Lauren Visser

  Sinds een aantal jaren werken wij met veel plezier samen met Richard, hij verzorgt voor ons de BHV cursussen en/of herhalingen. Je merkt bij Richard dat hij snapt hoe de praktijk werkt dat zie je terug in zijn cursussen. Hij betrekt de cursisten, stemt de behoeft van een ieder af en gebruikt relevante voorbeelden uit de praktijk. De dag wordt keurig verzorgd met BHV boeken en oefenmaterialen. Ik kan Richard zeker aanbevelen!

  Mariëlle Bins / CLAFIS Ingenieus

  Heb je nog vragen?